ALLES VOOR HET GELD

Ben zojuist naar Wijndaelercentrum, een verzorgingshuis in Den Haag geweest, teneinde Moederdag te vieren bij mijn schoonmoeder. Dit geweldige humanistisch georienteerde tehuis is j.l. april overgegaan in de graaiende cultuur van het FLORENCE regime. Dit betekent, dat er een enorm aantal personeelsleden op straat komen. De keuken, die enorm hoog staat aangeschreven, komt te vervallen. Slechts een tweetal koks blijft om het voer uit de gaarkeukens van FLORENCE af te maken op smaak. De snackservice, een bitterballetje of kroketje op z’n tijd is toch lekker, gaat verdwijnen. De medewerkers van de servicebalie hebben hun onstlag gekregen en worden vervangen door vrijwilligers (die dus die baantjes inpikken).

Toen ik dit alles hoorde, gingen de haren in mijn nek overeind staan en ik had de neiging het podium in het restaurant te bestijgen en die oude mensjes uit te leggen, hoe het hele spel van ZORGVERLENERS, REGERING en BANKEN in elkaar steekt.

Waar veel van die mensen hun hele leven voor hebben betaald, stroomt nu in de zakken van een stel ZORGGRAAIERS, die meedogenloos de ouderen aan de kant schuiven, alsof ze in de goot worden geveegd.

 

2 gedachten over “ALLES VOOR HET GELD

  1. Hendrikus

    Ik heb vele jaren i de zorg gewerkt, mijn vrouw werkt er nog in , en deze dingen zijn in elke instelling aan de gang. Maar van uit de regering wordt maar geroepen de mensen willen langer thuis wonen. Dat is een grove leugen! De mensen willen verzorgd worden als het thuis niet meer gaat. De indicatie voor een verpleeghuis is zo krap geworden ,dat je zo gezegd het verzorgingshuis in komt om te sterven. Het is een schande dat het met deze dementerende mensen zo moet gebeuren. Wand die groep wordt het zwaarst getroffen, met ach die weten het toch niet meer. Zouden de heren in den Haag zich niet diep moeten schamen dat ze zo met zowel gehandicapten mensen en met ernstige dementie die nog in een verzorgingshuis zitten
    om deze zo te behandelen. En van hun laatste plek moeten verhuizen om dat het gesloten moet worden.Om mensen uit hun veilige omgeving naar andere verschillende huizen te plaatsen in een andere gemeente, ver van de familie vandaan.Schande schande Wij Nederlanders pikken het dat de ouderen aan gewezen worden op buren Familie. Maar de Hulpen die er zijn voor het wassen thuis worden ook ontslagen de werk druk ligt daar heel hoog, en er zijn mensen die uren in hebben moeten leveren, maar wel voor het zelfde geld meer moeten werken. Grove schande. Ik weet niet wat er nog meer boven ons hoofd hangt na einde van dit jaar. ,Als alles naar de gemeente word over gedragen. wat is twee uurtjes huishoudelijk hulp veelste kort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s